Francúzske Alpy a Taal

Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3
Gallery Image 4
Gallery Image 5
Gallery Image 6

V podstate víkendový, ale ďaleký výlet, z Bruselu do francúzskych Álp, kde v mestečku La Bâthie bývala a vyučovala Taal.

Najprv Thalys z južnej bruselskej stanice na Paris Nord (19:40-21:05), potom presun na Austerlitz a odtiaľ o 22:30 iným TGV cez Lyon do Albertville, kde som dorazil ráno o 6:18.

Jedenásteho júna sme potom boli v Chamonix, aj s nejakými jej známymi. Ten názov mi pripadal známy vďaka televíznym prenosom zimných športov. Vyviezli sme sa lanovkou na Aiguille du midi, trochu si zalapať po dychu nielen kvôli výške 3842 metrov, ale aj nad krásou sekundu po sekunde sa meniacich výhľadov. Všade plno snehu a ľadu. Musel som uznať, že pokračovať ďalej, smerom na Mont Blanc, sa dalo len s mačkami. Ľudia, ktorých sme stretli, zachádzali ešte ďalej - brali si cepíny a naväzovali sa lanom jeden na druhého, celá skupina. Hotová Jacksonina cesta :-) Uvedomil som si čosi nové, že totiž napriek vysokej návštevnosti Mont Blanc skutočne nie je nič pre ceprov.

Cestou naspäť som mal akési problémy s TGV rezerváciou, takže som na chvíľu uviazol v Chambery, ale Thalys som stihol a domov do Bruselu som dorazil o v nedeľu o 22:20.

Tomáš Fülöpp
La Bâthie, France
June 9, 2000, June 12, 2000
Tomáš Fülöpp (2012)

Tagstaal millardalpsgallerytravel
LanguageSLOVAK Content typeBLOGLast updateOCTOBER 20, 2018 AT 01:46:40 UTC