Pražský krištáľ a Poprad

Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3
Gallery Image 4
Gallery Image 5

Jedna z desiatok mojich stopovačiek z Leuvenu domov. Vyrazil som v piatok 20. marca, pravdepodobne skoro ráno a zo zvyčajného výjazdu (prv kopec na Donkerstraat, potom po Nieuwe Mechelsesteenweg, odbočka dole na diaľnicu A2/E314). Zrejme už v ten večer som bol v Prahe, unavený ale šťastný - viď fotky s Naďou.

Elkina teta, Danielle z Gentu, ma poprosila, či by som jej nezohnal krištáľové šampanské poháre presne určeného tvaru, ktoré mala veľmi rada. Dala mi vzorku, a že chce tri sady po šesť, nech to stojí, čo chce. V Prahe som jej ich našiel veľmi rýchlo - len neviem, či na ceste tam, alebo nejako cestou späť.

Návrat do Belgicka je vôbec celkom nejasný - možno som išiel autobusom. E-maily z tých čias sú ešte sporadické a veci sa ťažko datujú.

Ale rozhodne som bol v Poprade. Tatko sa ešte držal, môj zlatý. Pripravil a podal som daňové priznanie za moju živnosť Holden, ako každý rok. Stretnutia s kamarátmi.

Zvláštne - úplne nezávisle sme v tom čase s Edom plánovali predávať slovenský krištáľ v Belgicku. Pamätám si, ako som chodil po Leuvene, a raz aj po Bruseli, ponúkajúc vyjaveným predavačom (ktorí väčšinou tie obchody nevlastnili) vzorky z Podtatranu, čo sme s Edom nakúpili (popradský bol oveľa lacnejší ako český a často identický len predávaný pod nálepkou Bohemia!)

Tomáš Fülöpp
Praha, Czech Republic
March 20, 1998
Tomáš Fülöpp (2012)

Tagsnaďa rovderovácrystalhitch-hikingglassgallerytravel
LanguageSLOVAK Content typeBLOGLast updateOCTOBER 20, 2018 AT 01:46:40 UTC