Mámo svaž mi můj ranec

Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3

Reálny Jarek Nohavica s virtuálkami u nás v Bruseli!

Ako to už u návštev býva, väčšina poznámok týkajúcich sa Belgicka bola o Bruseli a buď sa vzťahovala ku európskym poslancom a inštitúciám, alebo ku francúzštine, akoby v tejto krajine nebolo iného života a kultúry. Ale koncert bol vynikajúci. Bolo úžasné znovu zažiť jeho dokonale premýšľavý spôsob reči, hru s jazykom, svojský humor, nostalgiu starých i nových piesní, vernosť pravde, snahu ostať sebou samým. A znovu som sa s prekvapením zamyslel, ako dokáže jeden človek s gitarou (alebo heligónkou) zabaviť a rozospievať plné divadlo ľudí.

Na stránke nohavica.cz je pekná reportáž ("jak bylo těžké sehnat k dětem z české komunity někoho na hlídání, protože všichni, kdo mluví česky jdou dneska na koncert"). Je tam aj video piesne Mámo svaž mi můj ranec, ktorá sa veľmi hodila práve na tento koncert. A tuná je Jarek na námestí Grote Markt!

Internetové album Virtuálky je voľne k dispozícii. Okrem tej v názve je tam viacero veľmi podarených kúskov. Napríklad Když jsem tahal kačeraMalé české bluesPenzión Česko a Pozdrav z džungle :-)

Tomáš Fülöpp
Brussel, Belgium
October 6, 2009
Tomáš Fülöpp (2012)

Related linksRelated links

Tagsjarek nohavicaczechmusicconcertnezbudgallery
LanguageSLOVAK Content typeBLOGLast updateOCTOBER 20, 2018 AT 01:46:40 UTC